Interim management

Met passie voor mens en techniek

In een continue veranderende markt, waar veel verwacht wordt van bedrijven op het gebied van continuïteit, flexibiliteit en kwaliteit is er in toenemende mate behoefte aan externe kennis en ervaring. De keuze voor een interim manager kan in veel gevallen helpen om met een frisse blik naar de organisatie te kijken en de brede ervaring van de interim manager te benutten.

 

Om strategie en bedrijfsvoering te leiden is het belangrijk om uw koers helder te bepalen en u niet te laten leiden door de waan van de dag. Veranderingen worden vaak bepaald door bestaande processen en cultuur. Het vereist de nodige inzichten en ervaring om uw strategie of bedrijfsvoering in een andere dimensie te projecteren. Interim management is de ideale oplossing om deze nieuwe uitdagingen aan te gaan en u op weg te helpen.

Wanneer interim management

Een Frisse Blik

De wereld om ons heen verandert steeds sneller en uw organisatie moet hierop anticiperen, waarbij benutten van het menselijk kapitaal een belangrijke rol speelt.
Blijven verbeteren in je werk vraagt van tijd tot tijd om een frisse blik op wat je doet, hoe je het doet en waarom je dat zo doet. Met een frisse blik naar jezelf of organisatie kijken is niet eenvoudig. Zeker niet als je al wat langer met dezelfde mensen, in hetzelfde team, of in dezelfde organisatie werkt. Er ontstaat dan al snel het gevoel: ‘zo doen we dat nu eenmaal hier’. Met een Interimmanager heeft u de gelegenheid om deze nieuwe uitdagingen aan te gaan en kan hij/zij u op weg helpen met een frisse blik.

Van A naar B

Om van A naar B te komen is het belangrijk te kijken naar wat goed gaat en welke kansen zich voordoen.
Verandermanagement is voor iedere organisatie relevant, maar de juiste veranderingen initiëren is een vak apart. Kijk niet naar wat er allemaal verkeerd is, maar naar welke kansen er liggen, welke oplossingen zijn haalbaar en wat is de juiste beslissing voor de lange termijn. Samenstellen van het juiste team gekoppeld aan het juiste proces met de juiste persoon op de juiste functie is een geweldige uitdaging. Verandermanagement is dan ook bij uitstek een thema om uit handen te geven aan de juiste interimmanager.

Kennis

De wereld om ons heen verandert steeds sneller en uw organisatie moet hierop anticiperen. Tijdelijke kennis of ondersteuning op het gebied van management kan hierbij helpen. Enkele sleutels voor succes liggen in het benutten van het menselijk kapitaal, het systematisch focussen op klantwaarde, het stap voor stap optimaliseren van werkprocessen en het slim gebruik maken van technologische innovaties. Heeft u ondanks alle beschikbare kennis tijdelijk een bepaalde expertise nodig, dan is een interimmanager een prima oplossing.

Strategie en implementatie

Om strategie en bedrijfsvoering te leiden is het belangrijk om uw koers helder te bepalen en u niet te laten leiden door de waan van de dag. Veranderingen worden vaak bepaald door bestaande processen en de heersende cultuur. Het is dan ook een ware uitdaging om uw strategie of bedrijfsvoering in een andere dimensie te projecteren, dit vereist de nodige inzicht en ervaring.

 

Wat zijn de verwachtingen, is de strategie duidelijk, hoe breed is de basis van de organisatie en waar ligt de werkelijke expertise om uw doel te bereiken. Een doel bedenken is één, een strategie bepalen is twee, maar een strategie implementeren heeft zijn eigen charmes en complexiteit. Een frisse blik, een luisterend oor, ervaring en verstand van zaken helpen u om de juiste keuzes te maken op het juiste moment. Een Interimmanager kan hier uitkomst bieden.

Service & Techniek

Een verandertraject aan het opstarten in uw serviceorganisatie? After sales en Serviceprocessen hebben specifieke aandacht nodig en zijn gericht op de eindklant.

Al zijn de meeste processen in de basis gelijk, de mogelijkheid om succesvol te zijn en te groeien zitten in de dynamiek en de kennis van het team. Het opzetten van een goede basis is dan ook essentieel voor het succes van uw business en de toekomst. Een verandertraject opstarten in uw serviceorganisatie heeft dan ook direct grote invloed op de resultaten, professionele support en ervaring helpen u van dit verandertraject een succes te maken. Niemand heeft alle vaardigheden in huis, hebt u tijdelijk een bepaalde expertise nodig? Dan is een interimmanager de geknipte oplossing.

Overbruggingsmanagement

Van overbrugging, waarneming of vervangingsmanagement is sprake wanneer door een plotselinge gebeurtenis een belangrijke functie binnen een organisatie wegvalt. Het tijdelijk invullen van deze functie door een interim-manager met veel ervaring zorgt ervoor dat de continuïteit binnen de organisatie gewaarborgd blijft. Inzet bij o.a.: organisatiewijzigingen, nieuwe vacatures, vervanging, sabbatical, ziekteverzuim.